UCOs første 25 tonns elektriske gravemaskin levert direkte til kunde

Overleveringen fant sted 9. august i Porsgrunn

UCO har som mål å bli et forgangsselskap innen klima og miljø. Dette innebærer blant annet å ha et bredt utvalg av utslippsfrie maskiner som skal sørge for at kundene når sine mål om utslippskutt til lavest mulig kostnad, og samtidig ha stabil og god produktivitet.

-Vi har flere gode samarbeidspartnere som bistår oss med klimavennlige anleggsmaskiner og vi dekker hele spekteret fra to til 25 tonn. En av disse er Volvo Maskin, og nå leverer vi for første gang en Volvo 25 tonns elektrisk gravemaskin som går direkte ut i leie. Vi er opptatt av å ikke kun fylle opp gårdsplassen med miljøvennlige maskiner, men heller gå i dialog med kundene og avdekke deres behov for så å finne den beste løsningen for prosjektet, sier adm.dir. i UCO, Jostein Stormo.

VOLVO EC230Electric har flere fordeler

Den ferske maskinen er den første serieproduserte gravemaskinen fra Volvo. Den har en driftstid på 4-5 timer og kan hurtiglades på 80 min. Standard lading gir en fulladet maskin etter 9 timer. - Sammenlignet med den dieseldrevne EC220EL, så har den tilnærmet samme ytelse, om ikke bedre, med fordeler som null utslipp, lavt lydnivå og lave driftskostnader. Maskinen drives av en 264 kW batteripakke og har et 600V elektrisk system, i tillegg til at førerkomforten er forbedret, sier produktsjef i Volvo Maskin AS, Frode Andersen.

 

 

Stian Haukenes, distriktssjef i Volvo Maskin og Ole Andreas Zahl Eriksen, salgskonsulent anleggsmaskiner i UCO, under overleveringen.

True