UCO Grenland har bygget selskapets «grønneste» avdeling

UCO har som mål å være et foregangsselskap innen klima og miljø i utleiebransjen. Dette innebærer å ha et høyt fokus på miljøriktige maskiner, men ikke minst også på miljøriktige bygg. Da prosessen med å bygge nytt lokale skulle igangsettes, ble derfor miljøhensyn satt høyt på agendaen. 6.9.2023

 

1000 kvm «grønt» bygg

Lokalene var innflyttingsklare i starten av juni, og de ansatte har allerede kjent en stund på fordelene ved å jobbe i et nytt og moderne bygg. -Når man bygger et nytt lokale i 2023, er det vel forventet at det er bærekraftig og at «grønne» løsninger er på plass, men i tillegg til å ha valgt mer tradisjonelle løsninger så har vi valgt noen som gir ekstra stor effekt: På taket har vi montert nesten 600 kvm med solcellepaneler. Dette var et viktig grep fra UCO sin side, forteller adm.dir. i UCO, Jostein Stormo, og fortsetter -Vi investerer kraftig i grønne maskiner og vi oppfordrer kundene til å leie «grønt», dermed synes jeg det er fint at vi også kan gjøre nødvendige tiltak på byggene for å skåne miljøet mest mulig.

Avdelingen har også helelektrisk vaskeanlegg – det vil si at de ikke brenner diesel for å varme opp vann. Videre har de temperaturføler i bakken som føler utetemperaturen, og dersom denne faller under tre grader eller det kommer snø, så varmes bakken utenfor vaskehallen opp. Det er sirkulasjonsanlegg i vannanlegget som gjør at vannet sirkulerer konstant og man trenger da ikke å vente på at vannet blir varmt - vifter i taket i lagerhallen sørger for at luften holder seg nede og oppvarmingen kan begrenses.

-Det er altså gjort mange grep ved avdelingen for at UCO skal være nettopp det foregangsselskapet innen klima og miljø som vi ønsker. Alt er nå lagt godt til rette for at kollegene skal kunne ha en bærekraftig arbeidsdag og at kundene skal se at vi tar klima og miljø på alvor. Nå gleder vi oss til den formelle åpningen 20.10, slik at vi kan invitere kunder og samarbeidspartnere til å ta bygget nærmere i øyesyn, avslutter Stormo.

 

True