UCO Bodø tildelt samspillsrigg for Avinor i Mo i Rana

Ny flyplass forventet åpnet i 2025

I juni fattet ESA vedtak om godkjenning av offentlig støtte til bygging av ny flyplass i Fagerlia i nærheten av Steinbekkhaugen, som erstatning for Mo i Rana lufthavn, Røssvoll. Avinor har tildelt de tre første kontraktene for anleggsveier, utslippsledning og da samspillsrigg, som tilfalt UCO Bodø.

Gode referanser og pris ble avgjørende

Samspillsriggen vil bestå av 44 moduler i to etasjer og skal rigges høsten 2022. Flyplassen forventes å åpne i 2025 og riggen blir formodentlig stående i 45 måneder med opsjon på forlengelse. Riggen leveres med universell utforming og vil driftes av UCO i hele perioden, hva gjelder alt fra renhold, vann/avløp, kaffemaskiner etc.

-Grunnen til at UCO Bodø ble tildelt denne kontrakten, er en kombinasjon av pris og gode referanser. Vi har for kun kort tid siden levert en tilsvarende stor rigg til Statsbygg ved deres prosjekt for Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana og erfaringene derfra er gode å ha med seg inn i dette prosjektet. For UCO Bodø er dette en viktig kontrakt og vi er stolte av å kunne bidra til dette viktige løftet for Helgelandsregionen,sier regionssjef i Nord/COO i UCO, Kjell Ove Sumstad.

 

Illustrasjonsfoto.

True